Kohtunik otsustas protsessis vaheaja teha Navalnõi kaitse palvel, täpsustab Interfax. Advokaatide teatel ei piisanud neile 36 päevast, et toimiku kõigi 29 köitega tutvuda. Kaitsjad kaebasid, et osa materjalidest on trükitud lehekülje mõlemale poolele. Lisaks sellele on toimikus palju asitõendeid, sealhulgas finantsdokumente, vahendab Lenta.ru.

Kaitse seletas oma palvet ka sellega, et asjaga hakkas tegelema uus advokaat, kellel on samuti vaja aega materjalidega tutvumiseks. Navalnõi selgitas, et uus advokaat on kohalike hulgast.

"Ma mõistan teie pettumust, aga see oli meile hädavajalik,“ ütles Navalnõi pärast seda, kui kohtunik oli protsessi edasi lükanud.

Prokurör oli istungi edasilükkamise vastu. Riikliku süüdistaja esindaja sõnul anti advokaatidele kõik tingimused toimikuga tutvumiseks.

Kirovisse oli kohtuprotsessi kajastama saabunud mitukümmend ajakirjanikku Moskvast. Ajakirja The New Times peatoimetaja Jevgeni Albatsi sõnul pidid korrespondendid kell kolm öösel järjekorda võtma, et kohtuhoonesse sisse pääseda.

Navalnõid süüdistatakse 16 miljoni rubla (390 000 euro) kõrvaldamises riiklikust ettevõttest Kirovles. Juurdluse andmetel pani Navalnõi kuriteo toime 2009. aastal, kui oli Kirovi oblasti kuberneri nõunik. Süüdistuse järgi veenis Navalnõi riikliku ettevõtte juhti Vjatšeslav Opalevit sõlmima väidetavalt kahjuliku lepingu ettevõttega, mida kontrollis Navalnõi.

Navalnõi eitab kõiki süüdistusi, kinnitades, et uurijatel ei ole tema süü kohta konkreetseid tõendeid. Navalnõi sõnul on süüdistus üles ehitatud Opalevi ütlustele, kuid viimane on juba süüdi mõistetud ja on valmis andma tema vastu igasuguseid muidki tunnistusi.