US Airwaysi lennu 705 pardal oli 148 reisijat, kuid üks nendest otsustas keset lendu end alasti võtta. Seejärel asus reisija mööda lennukit edasi-tagasi kõndima ning reisijaid tülitama, teatab Associated Press.

Lennuki kapten otsustas seepeale maandada õhulaeva New Mexicos Albuquerque’ rahvusvahelisel lennuväljal.

Alasti paharetiks osutus 50-aastane Bronxist pärit newyorklane Keith Wright — mereväe veteran, kes kannatab maniakaal-depressiivse psühhoosi käes.

Üritades säilitada lennuki salongis mingitki korda, üritasid lennusaatjad katta ekstsentrilise reisija intiimseid kehaosasid kinni. Kuid mees jätkas oma „etendust” ning puikles stjuuardite haardest välja.

„Me palusime tal korduvalt riietuda, kuid ta ei reageerinud. Seejärel viskas üks stjuardess talle teki peale, mille mees koheselt eemale heitis,” selgitas Albuquerque’ lennujaama pressiesindaja.

Lõpuks oli lennukimeeskond sunnitud lõpetama vägivaldselt selle striptiisi-šõu ja panema Wrighti enne sunnitud maandumist raudu.

Maa peale jõudnuna rääkis Wright ülekuulamisel oma haigusest ning sellest, et unustas enne lendu rohtu võtta. Mees lisas, et erinevalt kaasreisijatest ei mäleta ta juhtunust midagi.

Pärast hädamaandumist jätkas US Airwaysi lennuk teed Los Angelesse. „Imereisijal” tuleb aga astuda lähipäevil Albuquerque’ föderaalkohtu ette süüdistatuna lennuki meeskonna töö segamises.