USA esimene perekond ei õhtusta koos president Sarkozy ja tema naise Carla Bruni-Sarkozyga, kuigi Obamad peatuvad USA suursaadiku residentsis, vaid mõnesaja meetri kaugusel Elysée korterist, kus Sarkozyd veedavad oma nädalavahetusi, vahendab The Times.

Sarkozy personal üritas neljapäeval meeleheitlikult korraldada mõnda teist privaatset kohtumist kahe abielupaari vahel. Obama peaks tagasi Washingtoni lendama kas laupäeva õhtul või pühapäeval.

Sarkozy unistus oleks ühine õhtusöök mõnes silmapaistvas paigas, nagu näiteks Alain Ducasse’i restoran Jules Verne Eiffeli tornis. Obamad kavandavad Prantsuse seltskonnaajakirjanduse andmetel sellist õhtusööki omakeskis.

Glamuurne ühine õhtuveetmine võiks olla võrreldav sellega, mis toimus 1961. aastal Charles de Gaulle’i ning John ja Jackie Kennedy osavõtul. Proua Kennedy lõi tookord nii kõvasti laineid, et JFK nimetas ennast „meheks, kes saadab Jackie Kennedyt Pariisis”.

Ebaõnnestunud suhtlemine Obamadega on veel üks episood ebaõnnestumistereas, mis on Sarkozyd saatnud katsetel muuta Normandia dessandi 65. aastapäev „Baracki ja Sarko šõuks”. Meedia ja opositsioon ilguvad Sarkozy kallal, sest Obama suhtub temasse jahedalt.

Presidendid söövad ühiselt lõunat laupäeval Caenis, samal ajal kui prouad kohtuvad samas lähedal. Seejärel osalevad nad tseremoonial USA sõjaväekalmistul Colleville-sur-Meris.