Mees, kes väitis, et on olnud kontaktis Westgate'i kaubanduskeskuses paiknevate ründajatega, ütles veel, et mingeid läbirääkimisi piiramise lõpetamiseks võitlejad ei pea, vahendab AFP.

End Abu Omariks nimetav mees andis intervjuu BBC raadiole pärast seda, kui mitu Briti ajalehte oli teatanud, et 2005. aastal end Londoni transpordisüsteemi vastaste rünnakute käigus õhku lasknud enesetaputerroristi lesk Samantha Lewthwaite võis olla Nairobi rünnaku kavandaja.

„Levivad mõningad kuulujutud, milles öeldakse, et osaleda võisid ameeriklane, britt ja teised ründajad erinevatest rahvustest,“ ütles Abu Omar. „Ma võin teile kinnitada, et miski sellest pole tõsi, ma tean, et need on alusetud kuulujutud, millele pole mingit õigustust.“

Abu Omar väitis, et naised ei osaleks iialgi selliste rünnakute läbiviimises.

„Ma kinnitan, me ei kasuta oma õdesid sellist tüüpi sõjaliste rünnakute korraldamiseks, nii et need on lihtsalt alusetud kuulujutud, milles pole mingit sisu,“ ütles Abu Omar.

Ta jätkas: „Mingeid läbirääkimisi ei tule. Me oleme rääkinud mudžaheedidega Westgate'i sees ja nad ütlesid meile, et Kenya valitsus kutsub neid üles läbi rääkima ja pakub neile ka mõningaid stiimuleid dialoogilaua taha tulemiseks. Iga mudžaheed läheb võitlema ainsalt õigel viisil... ta tahab surra Allahi nimel, et saada märtriks ja see on miski, mis on paljud läänlased ilmselt segadusse ajanud ning nad ei suuda sellega leppida.“