„Me oleme hoiatanud varem – ja me hoiatame veelkord – et ristisõdijatest riigid, kes solvavad, mõnitavad ja laimavad oma meedias meie prohvetit ja koraani ning okupeerivad meie maid, varastavad meie aardeid ja tapavad meie vendi, saavad sobival ajal ja sobivas kohas kättemaksu osaliseks,” ütleb videos Mustafa Abu al-Yazid AFP vahendusel.

Juunis Taani saatkonna juures toimunud pommiplahvatuses Pakistani pealinnas Islamabadis hukkus kuus pakistanlast. Moslemimaailma viha põhjustajaks on 2005. aastal Taani ajalehtedes ilmunud karikatuurid prohvet Muhamedist.

Mõnedel andmetel hukkus al-Yazid juulis USA õhurünnakus Pakistani Afganistaniga piirneval hõimualal, kuid seda ei ole õnnestunud tõestada.

Islamistlikke internetilehekülgi jälgiv USA-s asuv organisatsioon SITE teatas, et al-Qaida meediatiiva al-Sahabi poolt avaldatud videos näidatakse Saudi Araabiast pärit enesetaputerroristi ja animatsiooni Islamabadi pommiplahvatusest.

Yazid ütleb videos, et saatkonna ründamine on alles algus, kui ei lõpetata vääraid tegusid ja agressiooni.

„Oma viimase sõnumina ristikummardajatele Taanis ütlen ma, et see ei ole esimene ega viimane kättemaks,” ütleb mees, kes on identifitseeritud pommipanijaks – Abu Ghareeb al-Makki. „Kui Allah tahab, pühime me teid maa pealt.”

Saudi Araabia saadik Pakistanis on eitanud, et Isalamabadi pommipanemises osales Saudi Araabia kodanikke.