„Te peate kasutama varitsusi ja miine ja reide ja enesetapurünnakuid kuni te kisute puruks ja sööte oma saaki, nagu lõvi sööb oma saaki,” ütleb al Zawahiri Fox Newsi teatel.

Viie ja poole minuti pikkune videosalvestus on toodetud al Qaida meediaüksuse as Sahabi poolt.

Videol on näha al Qaida tähtsuselt teise mehe Zawahiri pilt ning kuulda tema häält, konkreetselt pöördub ta Jeemeni, Araabia poolsaare, Egiptuse, Põhja-Aafrika ja Sudaani moslemite poole, et need osaleks sõjas Somaalia ilmaliku valitsuse vastu.

Zawahiri sõnul peab islamiliikumine saatma Somaaliasse mehi, kellel on kogemust, raha ja oskus nõu anda, eesmärgiga lüüa Etioopia väed Somaaliast välja. Zawahiri nimetab etiooplasi „Ameerika orjadeks.”

2006. aasta juulis esines al Qaida juht Osama bin Laden helisalvestusega, milles kutsus islamiste üles ründama Somaalia valitsust. Islamikohtute liikumine alustas eelmise aasta suvel pealetungi Somaalias, haarates enda kontrolli alla suurema osa riigi territooriumist.

Zawahari viitab 1992. ja 1994. aastale Somaalias öeldes, et ameeriklasi on varemgi löödud ning terrorirünnakud Iraagis ja Afganistanis on teinud Ameerika armee suhteliselt nõrgaks.