Palestiinlaste pealäbirääkija Saeb Erekat aga seadis kahtluse alla Dohas baseeruva kanali esitatud väited, öeldes, et Palestiina juhtkonnal polnud midagi varjata ning esitatud faktid on suuresti valed, vahendab BNS.

Al-Jazeera andmetel pakkusid palestiinlased Iisraelile Jeruusalemma piirkondi, kuhu olid ehitatud juudiasundused.

Iisrael ei pakkunud aga palestiinlaste "ajalooliste järeleandmiste" eest mitte midagi vastutasuks, selgus dokumentidest, mida lekitas ka Briti ajaleht The Guardian.

Al-Jazeera väitel pakuti järeleandmisi 2008. aasta juunis Jeruusalemmas toimunud kohtumisel, millest võtsid osa USA tollaegne välisminister Condoleezza Rice, endine Iisraeli välisminister Tzipi Livni, palestiinlaste ekspeaminister Ahmed Korei ja Erekat.

"Me teeme ettepaneku, et Iisrael annekteeriks kõik asundused Jeruusalemmas, välja arvatud Jabal Abu Ghneim (Har Homa)," ütles Korei dokumendis, mida uudistekanal tsiteeris.

"See on esimene kord ajaloos, kui me teeme sellise pakkumise; me keeldusime sellest Camp Davidis," lisas ta, viidates USA vahendatud 2000. aasta Camp Davidi rahukõnelustele, millest võttis osa palestiinlaste liider Yasser Arafat.

Al-Jazeera raportist aga selgus, et Iisrael keeldus isegi Jeruusalemma küsimuse arutamisest, veel vähem pakkuma Palestiina Omavalitsusele omapoolseid järeleandmisi.

Al-Jazeera ütles, et telekanal on saanud üle 1600 konfidentsiaalse dokumendi USA vahendatud rahuläbirääkimiste kohta läbi aastate.