Iraagi valitsus ei selgitanud araabiakeelse telekanali vastu astutud samme. USA ja Suurbritannia on kritiseerinud al-Jazeerat Iraagi sõjast masendavate piltide edastamise pärast.

“Iraagi infoministeerium teatas al-Jazeera büroole Bagdadis, et tema sealsel korrespondendil Diyar al-Omaril keelatakse ajakirjanikutöö ja et korrespondent Tayseer Alouni peab võimalikult kiiresti Iraagist lahkuma. Otsuse põhjust ei esitatud,” teatas al-Jazeera.

Telekanali teatel on selline ootamatu ja õigustamatu seisukoht kahetsusväärne ning seetõttu otsustatakse määramata ajaks “külmutada kõigi korrespondentide tegevus Iraagis, jätkates samas otseülekannete ja salvestuste edastamist telekanali Bagdadi, Basra ja Mosuli büroodest”.

Al-Jazeera peatoimetaja Ibrahim Helal ütles, et kõik korrespondendid jäävad Bagdadi ja mujale Iraaki, kuni Iraagi võimud ei ole oma otsust selgitanud. “Nad ei saa meile ette kirjutada, kes võib ja kes ei või töötada,” ütles ta telefonitsi Reutersile.

Al-Jazeeral on Iraagis kaheksa korrespondenti — viis Bagdadis, kaks riigi lõunaosas Basras ja üks põhjas Mosulis.

Möödunud nädalal saadeti Iraagi pealinnast välja ka CNN-i ajakirjanikud.

Al-Jazeera andmetel on tal araabiamaailmas 35 miljonit vaatajat ning kanal mõjutab tugevalt araablaste arvamust Iraagi sõjast.