"Tema tervislik seisund on väga murettekitav," ütles Bizilj ajakirjanikele Berliini Charité haiglas, kuhu Navalnõi täna varahommikul kiirabilennukiga Venemaalt Omskist toimetati.

Viimase sõnul päästis opositsiooniliidri kindlast surmast lennuki kapteni otsus viivitamatult Omskis hädamaanduda. "Arstid ütlesid meile väga selgelt - kui Omskis ei oleks erakorralist maandumist tehtud, siis ta oleks surnud," rääkis Bizilj.

Ta lisas, et täiendavat infot Navalnõi seisundi kohta jagavad lähiajal arstid ja tema pere.

Omski erakorralise meditsiini haigla arstide konsiilium andis reede õhtul pärast 12-tunnist pingelist vägikaikavedu Navalnõi perekonna ja nõunikega lõpuks loa raskes, ent stabiilses seisundis mees välismaale toimetada. Viimased leidsid, et mürgitamiskahtlusega Navalnõi elu on Venemaal ohus.

Arstid Berliinis on juba tunde uurinud, mille tõttu on 44-aastane mees juba teist päeva koomas, ent ei ole veel avaldanud omapoolset diagnoosi.

Vene opositsioonijuht Navalnõi lendas neljapäeval lennukiga Tomskist Moskvasse, kui ta järsku haigestus ja teadvuse kaotas, ajendades kaptenit tegema erakorralise maandumise Omskis.