“Kõigis sõjaväeringkondades ja laevastikes on leidnud aset kuritegevuse laine, mille toimepanijaks on ajateenijatest sõdurid,” ütles Venemaa juurdluskomitee asejuht Aleksandr Sorotškin ajalehele Rossiiskaja Gazeta antud usutluses BNS-i vahendusel.

“Nende poolt pandi näiteks toime üle 90 protsendi kõigist registreeritud määrustikuväliste suhete ja väljapressimiste juhtumitest,” kinnitas Sorotškin.

Juurdluskomitee asejuhi hinnangul võib tegemist olla armee komplekteerimise süsteemi muutmise tulemusega.

“Ajateenistuse kärpimine aastani tõi kaasa selles, et nüüd peab end “vanadeks olijateks” pea ligi pool kutsealustest. Osalt võib see aga olla ohvitseride-kasvatajate hulga kärpimise tõttu vägedes,” selgitas ta.

Samas osutas Sorotškin, et väheneb ohvitseride poolt toime pandavate kuritegude hulk.

“Neljandiku võrra vähem on kuritegusid, mis pandi toime (ohvitseride poolt) purjuspäi. Kõige enam alanes see näitaja armees. Märgatav on kuritegevuse taseme langus elukutseliste sõdurite seas,” märkis ta.

“2010. aastal registreeritud kuritegude üldhulk vähenes 17 protsendi võrra. Esmakordselt paljude aastate vältel muutusid selles protsessis liidriks relvajõud. Seal alanes kuritegevuse tase aastaga pea 20 protsendi võrra,” osutas Sorotškin.

Tubli tulemusega näitavad teist aastat järjest positiivseid muutusi ka siseväed, kus kuritegevuse tase alanes üle 11 protsendi. Samuti on olukord paranenud ehitusüksustes.