Väljaande andmeil on lahkumisraporti esitanud kindralstaabi aseülem ja operatiivjuhtimise ülem kindralleitnant Andrei Tretjak, maavägede ülemjuhataja esimene asetäitja kindralleitnant Sergei Skokov, kindralstaabi raadioelektroonilise võitluse juhtimise ülem kindralmajor Oleg Ivanov ja mitmed teised, vahendab BNS.

Lahkujad on valdavalt noored perspektiivikad kindralid, kes saanud kõigil tasanditel teenides hea väljaõppe, omavad lahingu- ja staabitöö kogemust ning on presidendi kinnitatud edutamisnimistus. Seaduse järgi võiksid nad olla teenistuses veel vähemalt kümme aastat, kuid on otsustanud erru minna.

Üks anonüümsust palunud kõrge ohvitser ütles väljaandele, et mitmed väejuhid eelistavad pigem teenistusest lahkuda, sest pole nõus nende reformide ja eksperimentidega, mida on armees käivitanud kindralstaabi ülem.

"Määrustikud, mis peavad vägede tegevust reglementeerima, on juba kolmandat aastat koostamisel, sest kindralstaabi ülem ei suuda nende lõppvariantide osas seisukohale jõuda. Puudub kinnitatud otsus koosseisu ja ametikohtade struktuuri kohta väeliikide kaupa, nagu ka nende baseerumispiirkondade kohta. Vägede seisukord, nende "fantastiline" lahinguvalmidus, millest kindralstaabi ülem nii väga kõnelda armastab, on samuti fiktsioon, mis võiks olla omaette arutlusteema," ütles infoallikas.