Kommersant teatas, et USA riigisekretär Hillary Clinton ütles Venemaa välisministeeriumile, et läbirääkimised Iraani ja maailma suurriikide vahel on „viimane võimalus“ kriis lahendada, vahendab Daily Telegraph.

„Ta palus oma Vene kolleegi see Iraani võimudele selgeks teha,“ kirjutas Kommersant.

Clintoni ja Lavrovi vaheline vestlus leidis Kommersandi teatel aset esmaspäeval pärast ÜRO julgeolekunõukogu Süüria-teemalist istungit.

Kavandatavate läbirääkimiste täpne aeg ja koht on Vene ajalehe teatel veel otsustamisel. Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu ütles eelmisel kuul, et loodab läbirääkimiste algamist kõige hiljemalt aprillis.

Kommersandi artiklis ei täpsustatud, milline sõjaline tegevus Teherani ees ootab, kuid Vene diplomaadid ÜRO-s uskuvat, et Iisraeli rünnak Iraani vastu on vaid aja küsimus.

Venemaa on pidevalt avalikult hoiatanud, et sõjategevusel Iraani vastu võivad olla katastroofilised tagajärjed ning et kriis tuleb lahendada diplomaatiliselt.

Kommersant teatas aga, et Vene armee on nüüd mobiliseeritud valmisolekus, et kaitsta riiki võimaliku konflikti tagajärgede eest, nagu näiteks põgenikevool Iraani naaberriiki Aserbaidžaani.