Ajaleht The Washington Post kirjutab, et Valge Maja personal soovis välja tulla avaldusega, milles meenutati vabariiklasest senaatori elu ja kangelaslikkust, kes suri laupäeval 82-aastasena pärast rasket võitlust ajuvähiga.

Järelehüüe kirjutati veel enne McCaini surma ja pühapäeval esitleti seda president Trumpile. Too aga lükkas selle otsemaid tagasi, leides, et ühest säutsust tema Twitteri kontol peaks piisama küll.

Ja nõnda ilmuski tviit: „Minu sügav sümpaatia ja lugupidamine on senaator John McCaini perega. Meie südamed ja palved on teiega.” Õige pea järgnesid säutsud, milles ta sõimas ajakirjandust, tegi maha USA julgeolekuagentuure ja avaldas lootust, et ta on rahva kõigi aegade lemmikpresident.

Arizona senaator McCain teavitas väidetavalt enne oma surma Valget Maja, et ei soovi president Trumpi oma matustel „näha”, küll aga lootis ta, et kohal on nii ekspresident Barack Obama kui ekspresident George W. Bush.

Oma elu viimastel aastatel avaldas ta pidevalt muret USA käekäigu pärast president Donald Trumpi valitsemise ajal, kritiseerides avalikult riigipea väljaütlemisi ja poliitikat.

Trump aga ei hoidunud aastate jooksul ka avalikest rünnakutest teeneka senaatori pihta, ennekõike pärast seda, kui ta oli vabariiklaste seaduseelnõu vastu, mis pidi tühistama tervishoiusüsteemi Obamacare.

Valimiskampaania ajal avaldas Trump aga arvamust, et McCain ei ole mingi sõjakangelane, sest ta langes vangi.