Iltalehti andmetel ei ole laibatükeldaja järelevalve eest vastutav Helsingi ühiskondliku järelevalve büroo kordagi oma hoolealusega isegi kohtuda üritanud. Kogu suhtlemine on teadetekohaselt toimunud e-posti vahendusel.

Järelevalve hooletusse jätmine on Iltalehti andmetel tekitanud hämmastust kriminaaljärelevalveameti sees, võttes lisaks arvesse, et kõnealune valvatav on hinnatud suure riskiga potentsiaalseks kuriteo kordajaks.

„Siin kaob järelevalvelt kogu usutavus. Riskid on tema puhul tõelised,“ ütles üks ametnik Iltalehtile.

Helsingi ühiskondliku järelevalve büroo juhataja Sinikka Saarela ei nõustunud asja kuidagi kommenteerima.

Valearveid koostanud Soome ärimees Pönkä lasi 2005. aasta detsembris Tallinnas Maakri tänaval maha oma soomlasest äripartneri. Tegu tuli ilmsiks, kui ohvri korteri üürileandja leidis korterist mustadesse kastidesse pakituna ohvri kehaosi.

2007. aasta veebruaris mõisteti Pönkä mõrva eest 12 aastaks vangi. Sama aasta augustis viidi ta üle Soome. Helsingi kohus võttis ta vahi alla mitmetes pettustes ja tulirelvakuritegudes süüdistatuna. Soomes lisati mehe vanglakaristusele neli aastat.

Pönkä on ka ühe korra vanglast põgenenud ja ühe korra jätnud vanglapuhkuselt naasmata. Esimesel korral võttis politsei ta vähem kui tunniga kinni ja teisel korral tuli ta 11 päeva pärast ise tagasi.