Väidetavalt jaotati reisijaid nõnda eelmisel nädalal mitu korda, kirjutas laupäeval ajaleht Dagens Nyheter.

Reisija Samer Chatila sõnul jagas bussijuht esimesse bussi heleda- ja teise tumedanahalised.

"Bussijuht seisis terminali ukse ja bussi vahel ning osutas näpuga bussi poole, kuhu reisija peab minema," kirjeldas mees juhtumit.

"Poleks iial uskunud, et selline asi võib juhtuda meie Rootsis."

Bussijuhi sõnul jagas ta aga reisijad selle alusel, kes oli reisi varem broneerinud ning tegu oli hoopis erinevate bussiliinidega.

Samas Chatila sõnul bussijuht pileteid ei kontrollinud ja tegu oli sama bussiliiniga.

Liinil reisijatevedu korraldav bussifirma People Travel Group sai toimunust teada neljapäeval, kui ettevõttele esitati mitu kaebust. Bussijuht võeti juba samal päeval liinilt maha.

Ettevõtte otsustas töötajatele korraldada uue koolituse. Antud bussijuht selgitab ettevõtte juhatusele oma tegude tagamaid esmaspäeval.

Reedel šokeeris rootslasi teinegi taoline juhtum. Nimelt keeldusid Ida-Rootsi kiirabiarstid haiglasse viimast 16-aastast immigranti, kes hüppas alla kahekorruselise maja aknast.

Kiirabitöötajad vaatasid sündmust pealt ega astunud sammugi lähemale.

Arstide käitumisest šokeeritud politseinikud märkisid, et kiirabitöötajad keeldusid poissi haiglasse viimast ja nad pidid seda ise tegema.

Kiirabi põhjendas käitumist sellega, et poiss lihtsalt ei vajanud arstiabi. 

Rootsi moslemi kogukond on valitsust varem korduvalt süüdistanud suutmatuses võidelda rassivaenu ja diskrimineerimisega. Samuti on nad esitanud ÜRO-le diskrimineerimise kohta mitmeid tõendeid.