„Asi pole kindlasti mitte rahas, meil tõsteti selles kuus isegi kümme protsenti palka,“ ütles üks allikas UNIAN-i vahendusel. „Võimalik, et see on seotud Vene-Ukraina sündmustega. Venemaalastel on nende kohta teine seisukoht.“

Teine allikas ütles, et kolmapäeval tekkis konflikt Vene väljaandjatega seoses esilehe keskse artikliga. Ukraina toimetus valmistas ette materjali Vene-Ukraina sündmuste kohta, millesse kogus Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Andri Parubi, kaitseministri kohusetäitja Ihor Tenjuhhi, Venemaa kaitseministeeriumi, viitseadmiral Ihor Kabanenko ja sõltumatute ekspertide seisukohad. Olles materjali näinud, käskisid venemaalased selle maha võtta ja panna selle asemele Vene teksti, mis ilmus neljapäeval Kommersandi Vene väljaande esilehel. Ukraina toimetus pani lehte alguses Vene teksti, kuid otsustas hiljem seda mitte teha ja jättis lehe üldse välja andmata.

„Ja täna hommikul nägime me [Kommersandi peadirektori Pavel] Filenkovi avaldust,“ ütles allikas. Kommersant-Ukraina töötajad said lehe kinnipanekust teada internetist.

Üks endistest töötajatest ütles, et varem pole Vene väljaandjad Ukraina toimetuse töösse kunagi sekkunud.

„Me võtsime vastu otsuse peatada väljaande Kommersant-Ukraina väljaandmine kuni olukorra stabiliseerumiseni. Aga ma ei välista, et sellist hetke ei tulegi: majanduslikud probleemid olid väljaandel juba enne seda,“ teatas Filenkov. „Ajalehe peamised reklaamitellijad olid pangandus- ja autosektori ettevõtted. Ukraina sündmuste alates muutus väljaanne mitte ainult perspektiivituks, vaid ka lootusetuks.“

Kolmapäeval vabastati ametist Venemaa uudisteportaali Lenta.ru peatoimetaja Galina Timtšenko, kelle toimetatud väljaanne oli sel hetkel kõige külastatum ja tsiteeritum meediaväljaanne venekeelses internetis.

Timtšenko ütles kolleegidele, et portaali omanik Aleksandr Mamut nõudis erikorrespondent Ilja Azari ametist vabastamist, millest Timtšenko keeldus.

Lisaks sellele tegi Vene meedia järelevalveorgan Roskomnadzor Lenta.ru-le hoiatuse selle eest, et intervjuus Ukraina rahvusliku liikumise Parem Sektor liikmega oli link materjalile, milles esines Parema Sektori juht Dmõtro Jaroš, kes on Venemaal tagaselja arreteeritud.

Pärast seda Tõmtšenko vallandati.