See on veel ebaküps plaan, milleks otsitakse alles Haagis ja teistes pealinnades toetust, teatasid Hollandi valitsuse allikad ajalehele De Volkskrant. Ka Austraalia ja Ukraina meedias on sellisest plaanist kolmapäeval juttu.

Sõjaväelased ja politseinikud peaksid kindlustama, et lennuki tükid ja inimsäilmed oleksid kaitstud. Kardetakse, et tõendusmaterjal võidakse hävitada ning kohtueksperdid ja Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) uurijad ei saa oma tööd ohutult teha piirkonnas, kus käib parajasti sõda. Varem on Ukrainas OSCE meeskondi röövitud ja vangis hoitud.

Hollandi riigi teavitusteenistus ei kinnita seda teadet ega lükka ümber. „Holland peab, nagu eile öeldud, läbirääkimisi mitmete partneritega, et kõik ohvrid koju tuua ja kõik lõpuni välja selgitada. Läbirääkimised käivad muu hulgas ka ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni number 2166 kiire ja ohutu elluviimise üle. Selle juures tehakse tööd mitmete variantidega, et eesmärgid saavutada,“ teatas riigi teavitusteenistus.