Kõik sai alguse ajalehe Observer artiklist, milles väideti, et Brown on oma alluvaid ja kolleege halvasti kohelnud. Näiteks esinevat tal vihapurskeid, mis tema alluvaid hirmu all hoiavad. Tal olevat kombeks oma abide peale kisada ning töötatajate suhtes ähvardavalt käituda, vahendab YLE Uutiset.

Samuti oli ta lehe andmetel ühel oma abidest kraest kinni haaranud. Teises vahejuhtumis aga lõi ta auto tagaistmel istudes rusikaga vastu esiistme seljatuge nii tugevalt, et seal istuva turvamehe pea seljatoest eemale paiskus. Peaministri kõrval istunud töötaja aga kartis, et Brown lööb juba järgmisena teda. Lisaks väidetakse, et Browni ametiauto pink on täis musti auke, mille on jätnud pahura riigimehe pastakaga tehtud torked.

Observeri andmed on pärit peamiselt nende poliitikakommentaatori Andrew Rawnsley uuest raamatust, mis väidab ka seda, et Downing Streetil tööl käivad ametnikud on peaministri raevutsemise käes üsna võrdselt kannatanud — “hinnaalandust” pole saanud ka kõrgemal positsioonil olevad ametimehed.

Väidetavalt on ka Suurbritannia valitsuskantselei kõrgeim ametnik otse peaministri poole pöördunud ja palunud, et mees asutuse personali paremini kohtleks.

Brown ise on süüdistused tagasi lükanud. Ta sõnas teleintervjuus, et peamiselt saab ta ikkagi vihaseks iseenda peale. Peaminister tunnistas, et on vihastades pabereid põrandale visanud, kuid kindlasti pole ta kedagi kunagi löönud.

Väited leiboristist peaministri kohta tulevad tema parteile väga ebasobival ajal. Ees ootavad valimised ning küsitlustulemuste põhjal jääb valitsuspartei toetus konservatiivide omale alla. Viimasel ajal on vahe küll vähenenud, kuid uus skandaal ei tule leiboristidele kindlasti kasuks.