Enamik võltsitud rahatähti valmistatakse Lõuna-Euroopas asuvates trükikodades ja need antakse edasi professionaalsetele levitajatele, kelle kaudu libaraha kogu euroalal käibele jõuab, kirjutas Zeit Online.

Baltimaadest tulnud võltsraha levitajatega on Saksamaal olnud probleeme ka varem, kuid pärast rekordilist 2004. aastat nende võrgustik purustati ja toimus tagasiminek. „Üks võltsingute arvu kasvu põhjuseid on Baltikumist pärit jaotus- ja valmistusvõrgustik, mis on ilmselt taaselustunud,“ rääkis Rainer Elm, kes juhib Bundesbanki võltsingutevastast osakonda. „Nad tulevad Sakamaale ainult paariks päevaks, et raha ringlema panna.“

Kuritegelike rühmituste elu on pärast euro kasutuselevõttu lihtsamaks muutunud, sest nüüd on neil võimalik järeletehtud rahakupüüre kogu Euroopas levitada.

2010. aasta esimesel poolel pandi Saksamaal kirja 33 700 võltsraha juhtumit. Seda on viiendiku võrra rohkem, kui 2009. aasta teisel poolel, aga siiski märksa vähem, kui rekordilisel 2004. aasta teisel poolaastal, mil registreeriti 45 000 juhtumit.