42-aastane Maziar Bahari andis oma väidetava ülestunnistuse teisipäeval pressikonverentsil Teheranis. Farsi uudisteagentuuri teateid pole õnnestunud kinnitada, sest välisajakirjanikke ei lasta Iraanis töötada, vahendab CNN.

Newsweek lükkas süüdistused ümber. „Ta on teinud aastaid ilma igasuguste eelarvamusteta ja süüdistusteta reportaaže,” ütles Newsweeki Pariisi büroo ülem Chris Dickey. „Me arvame, et ta on üks paremaid reportereid.”

Dickey sõnul pole Baharil pärast arreteerimist 21. juunil lubatud oma perekonna advokaadiga rääkida.

Baharile omistatud sõnade järgi hakkasid Lääne ajakirjanikud juba kaks kuud enne valimisi Iraanis revolutsiooni õhutama.

„Esimene samm oli propageerida religioosse võimu kahtluse alla seadmist ja väita, et islamivabariigil pole rahva toetust ning seejärel väideti, et valimistel pidi esinema võltsimisi. Et inimesed hakkaksid nii mõtlema, tehti ränka tööd,” ütles Bahari väidetavalt pressikonverentsil.

Iraani riiklik Press TV on näidanud intervjuusid inimestega, kes on öelnud, et nad on end süüdi tundvad meeleavaldajad, kes tahavad end kergendada ülestunnistusega, et Lääne meedia on sundinud neid nii tegutsema.