Suomen Kuvalehti kirjutas kolmapäeval, et Sipilä sulges Yle suu seoses Sipilä võimaliku huvide konfliktiga. Sipilä saatis Yle ajakirjanikule mitmeid kurje kirju. Yle päevakajaliste saadete juht Atte Jääskeläinen kinnitas seepeale, et Yle on sõltumatu, vahendab Ilta-Sanomat.

Vuorikoski avaldatud e-kirjades kritiseerib Sipilä Yle avaldatud artiklit jõuliste väljenditega.

„Ei jõudnud kommenteerida, sest vastutustundetu lugu on juba tehtud,“ kritiseerib Sipilä, kui artikkel on avaldatud ilma tema kommentaarita.

Ajakirjanik kirjutab vastu, et võtab endiselt hea meelega Sipilä kommentaare vastu. Sipilä sõnul oli talle e-kirjale reageerimiseks jäetud aeg ebaõiglaselt lühike. Peaministri sõnul ei tahtnudki ajakirjanik vastust, sest artikli lõpptulemus oli juba ette otsustatud.

Seejärel saatis Sipilä Vuorikoskile edasi 12 kodanike saadetud kirja.

Veel saatis Sipilä kirja, milles süüdistas Ylet eesmärgipäraste artiklite avaldamises.

„Inimesed usuvad mingil põhjusel Yle erapooletusse. Meil ole opositsiooni üldse vaja, nii erapoolik on Yle kajastus selle valimisperioodi ajal olnud. Seda on tõdenud eriti need rahvaesindajad, kes on olnud pikemalt ametis. Midagi sellist ei ole kuuldavasti kunagi nähtud,“ kirjutab Sipilä. „Minu austus Yle vastu on nüüd täielik null, ei erine muidugi teie austusest minu vastu. Oleme tasa.“