Ajakirja Time tegevtoimetaja Richard Stengel ütles, et Zuckerbergi suhtlusportaal muudab iga päev meie eluviisi, teatab BBC News.

Zuckerberg asutas Facebooki koos partneritega 2004. aastal Harvardi ülikoolis. Nüüd on sellel üle maailma üle 500 miljoni kasutaja ja enam kui 1700 töötajat.

Zuckerberg, kelle varandust hinnatakse 6,9 miljardile dollarile, on üks rikkamaid inimesi USA-s ning selle kuu alguses sai temast järjekordne miljardär, kes on lubanud suurema osa oma varandusest ära anda.

Ta on üks 17 uuest liikmest grupis, mille asutas Bill Gates koos Warren Buffettiga. Grupp kutsub Ameerika rikkamaid inimesi üles andama avalikke lubadusi annetuste tegemiseks.

Time’i aasta inimese tiitel antakse toimetajate poolt isikule, kellel on aasta jooksul olnud kõige suurem mõju maailma sündmustele. Mõju ei pea sealjuures tingimata positiivne olema.

Time’i aasta inimese tiitli on minevikus võitnud Adolf Hitler, Jossif Stalin ja ajatolla Homeini.

Sel aastal jäi teisele kohale USA konservatiivne Teepartei liikumine, millele järgnesid WikiLeaksi asutaja Julian Assange, Afganistani president Hamid Karzai ja 33 Tšiili kaevurit.