Interviú kirjutas, et Kataloonia valitsusele kuuluv uudisteagentuur Agència Catalana de Notícies küsis 2013. aastal tollaselt Läti peaministrilt Dombrovskiselt, kas Läti tunnustaks Kataloonia iseseisvust, vahendab Läti Delfi. Dombrovskis vastas: „Teoreetiliselt, kui protsess on legitiimne, miks mitte?“

Ajakirja poliitikutele lähedased allikad teatasid, et kokkulepe selle avalduse tegemiseks ja selle eest saadava tasu kohta sõlmiti varem. Hispaania politsei uurimisorgan teatas pärast mitmekuist tööd, et usaldusväärsete allikate teatel on summa, mille juures kokkuleppele jõuti, kuus miljonit eurot, kuigi küsitud summa võis olla kümme miljonit eurot.

Läti Delfi pöördus Läti vastuluureametkonna, põhiseaduse kaitse büroo (SAB) poole küsimusega, kui suur on tõenäosus, et selle skandaali võis tekitada tahtlik desinformatsiooni levitamine. SAB vastas, et „Vene eriteenistused kasutavad erinevaid meetodeid Läti riigi nõrgestamiseks“.

„Sealhulgas kasutatakse ka ametiisikute ja poliitikute mustamist, rahvusvahelist diskrediteerimist ja desinformatsiooni,“ teatas SAB.

Läti julgeolekupolitsei teatas Läti Delfile, et praegu ei suudeta avaldatud informatsiooni objektiivsust kinnitada.

Dombrovskis ise ütles uudisteagentuurile LETA, et „Hispaania erootilises kollases nädalakirjas Interviú avaldatud väited on absurdsed ja ebausutavad“.