11:55 Pealtnäha tavaline lühikesi pükse, t-särki ja kaelaripatsit kandev noormees randub motoriseeritud kummipaadiga liivarannale. Ta võtab endaga paadist kaasa vaid päikesevarju.

12:00 Noormees jalutab mööda randa ja suhtleb rõõmsameelselt puhkajatega. Näiliselt mitte briti päritolu turistidele soovitab ta rannalt lahkuda.

12:05 Tapja siseneb Imperial Marhaba hotellile kuuluvale ranna-alale ja suskab päikesevarju liiva sisse. Ootamatult haarab ta selle sisse peidetud AK47 automaadi ja avab teda ümbritsevate turistide sekka tule. Paljud pihta saanud langevad kohapeal surnult maha. 30-aastane britt Matthew James viskub oma kihlatu Saera Wilsoni ette ja päästab tema elu, kasutades oma keha inimkilbina. Ta saab kuuli rindu ja puusa, kuid jääb ellu.

12:10 Pidevate valangutega edasi tulistades jookseb mõrvar läbi basseiniala hotelli fuajeesse. Ta laeb mitu korda oma relva. Arvestades tema liikumise sihilisust tundub, et ta tunneb hotelli sisemust hästi. Püssipauke kuuldes põgenevad turistid rannast hotellitubadesse, et oma tubadest varju otsida. Hotelli töötajad üritavad külastajaid turvalisustesse kohtadesse juhatada.

Paljud külastajad jäävad suletud uste taga koridoridesse tupikusse lõksu. Terrorist loobib nende poole käsitsi tehtud lõhkeseadeid.

12:20 Tapja lahkub Imperial Marhaba hotellist ja tulistab kõrval asuva Hotel Rui Bellevue poole. Kohal on juba ka politsei. Erinevatest paukudest ei saa aru, kas tegemist on terroristi kasutatavate lõhkeseadete või politsei laskudega.

12:25 Toimub tagaajamine. Terrorist põgeneb mööda hotellidevahelise ala tolmuseid ja auklikke tänavaid.

12:30 Politsei piirab ta Imperial Marhaba hotelli taga asuvas parklas ümber, tapja lastakse maha.

15:00 Politsei arreteerib mehe, keda kahtlustatakse terrorirünnaku korraldamises osalemises. Kui teda läbi linna viiakse, lähevad vihased kohalikud inimesed talle kallale.

Hilisõhtuks on idüllilisest kuurortist saanud politsei poolt suletud uurimisala, veri kuivab valges rannaliivas.

Video: hukkunud ja vigastatud rannas.

GALERII: