AirBalticu kaudne kaasomanik Rudeško saabus neljapäeval, 22. septembril ootamatult Riiga ja soovis kohtuda finantsettevõtte Prudentia esindajatega. Prudentia konsulteerib Läti valitsust küsimustes, mis on seotud airBalticu problemaatilise olukorraga, teatab Läti Delfi.

Prudentiast kinnitati, et neljapäeval toimus kohtumine ettevõtte BAS tegeliku kasumi väljavõtjaga. Samas ei öeldud, kellega tegemist on ega kommenteeritud läbirääkimiste käiku.

BAS kuulub pooleldi airBalticu juhile Bertolt Flickile ning pooleldi Bahama saartel registreeritud ettevõttele Taurus Asset Management. Läti valitsus nõudis teisipäeval informatsiooni avaldamist selle kohta, kes selle ettevõtte taga peitub.

BAS edastas selle informatsiooni, kuid valitsus ei avaldanud salapärase investori nime ja väljendas kahtlust saadud andmete tõepärasuse üle.

Avalikult kättesaadav informatsioon Rudeško kohta on üsna napp: ta on finantsist, audiitorfirma FinEkspertiza partner, on lõpetanud Venemaa kaitseministeeriumi sõjalise punalipulise instituudi ja Moskva riikliku juriidilise akadeemia, on osanik paljudes Vene ja rahvusvahelistes investeerimisprojektides ning tööstusettevõtete investeerimiseelse juriidilise ekspertiisi projektides, krediidiorganisatsioonides, kindlustusseltsides ning krediidiettevõtete asutamise, reorganiseerimise ja likvideerimisega kaasas käivates projektides. On Venemaa kommertspanga Mežsotsbank järelvalvenõukogu endine liige. Pangalt võeti litsents ära 2007. aastal.