Sama lennuga tulnud reisijate arv on 39, lisaks neile viis pardameeskonnaliiget, teatas lennufirma. Air Baltic informeeris kõiki asjassepuutuvaid valitsusasutusi.

Läti Delfi kirjutab, et mainitud nakatunu naases suusareisilt, ta käis kuurortlinnas, mis asub Itaalia põhjaosas Šveitsi piiri lähedal. Ta oli seal 29. veebruarist kuni 7. märtsini. Lisatakse, et eilsel lennul oli reisijate hulgas Läti kodanikke 25. Mis rahvusest olid teised, pole artiklis välja toodud. Kõigil lennul olnutel soovitatakse nüüd 14 päeva kodus karantiinis olla ja sümptomite ilmnemisel arstidega suhelda.

Kella 13.30 paiku kinnitati Eesti terviseametist, et neile teadaolevalt sel lennul ühtegi Eesti kodanikku polnud.

Tervishoiu ja turvalisuse kaalutlustel otsustas Air Baltic viivitamatult tühistada kõik oma lennud Milano ja Verona suundadel kuni aprilli lõpuni. Reisijad, kellel on kehtivad broneeringud selleks perioodiks tühistatud lennusuundadel, saavad vajaliku lisainfo oma võimaluste kohta otse lennufirmalt.

Veel neljapäeval kinnitati lennufirmast, et lende Põhja-Itaaliasse vähendatakse, kuid osad jäävad ikka töösse. Air Balticu kommunikatsioonijuht Alise Briede kinnitas siis Ärilehele, et lennufirma järgib pädevate institutsioonide korraldusi ning vastavalt sellele ka tehakse otsuseid. "Lennupersonali on instrueeritud, kuidas tuleb viiruse kahtluse korral käituda ning lennukis on vajalik ennetav varustus olemas."

Eestis on praeguseks koroonaviirusesse nakatunud kümme inimest.