Pärast pikka loengut jumalast, õiglusest ja moraalist ütles Ahmadinejad, et väike arv valelikke sioniste manipuleerivad eurooplaste ja ameeriklastega, vahendab Reuters.

Ahmadinejadi sõnul on Ameerika impeerium jõudnud oma teekonna lõpule ja tema järgmistel valitsejatel tuleb piirata oma tegevus iseenda riigipiiridega.

Ahmadinejad väitis, et Iraani tuumaprogramm on täielikult rahumeelne ja tema riik teeb igati koostööd rahvusvahelise aatomienergiaagentuuri IAEA-ga.

Ahmadinejad ütles pressikonverentsil, et IAEA-le avaldab survet Washington, kelle süüdistused Iraani vastu on „nii pealiskaudsed ja naljakad”, et on selge, et need on võltsitud.

„Suur Iraani rahvas astub türanniseerimisele vastu ning peab kaitsma ja kaitsebki oma õigusi,” ütles Ahmadinejad oma kõnes. „Iraani rahvas on dialoogi poolt. Kuid ta ei ole nõustunud ega nõustu kunagi ebaseaduslike nõudmistega.”

Kui Ahmadinejadi käest küsiti võimaluse kohta, et Iisrael ründab Iraani tuumaobjekte, pani ta Iisraeli sõjalise jõu kahtluse alla ning teatas, et Iraan on suur ja tugev.

„Iraanil on teistsugused viisid oma huvide kaitsmiseks ja ta on nii tugev ehk tal on piisavalt jõudu, et ta on võimeline peatama igasugused aktsioonid enne, kui relvad meie poole sihitakse,” hoiatas Ahmadinejad.