Ta nimetas Iraanile uraani rikastamise eest sanktsioonid määranud ÜRO julgeolekunõukogu liikmeid „arrogantseteks” ning „kiusajateks”, kirjutab BBC.

Ahmadinejad kordas, et Iraani tuumaprogrammil on vaid rahumeelsed eesmärgid.

Ta tegi ka selgeks, et võitlus Iraani tuumaprogrammi eest on lõppenud ning et nüüd võtab asja enda kätte rahvusvaheline aatomienergia agentuur IAEA.

Samuti pakkus Ahmadinejad haridusprogramme teistele ÜRO riikidele nende tuumaprogrammide edendamiseks.

Enne Ahmadinejadi esinenud Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles, et kui Iraan saaks tuumarelva, oleks see vastuvõetamatuks riskiks kogu piirkonnale ja maailmale.

Ahmadinejadi toetab Brasiilia president Lula da Silva, kelle arvates ei tule Iraani karistada ainuüksi sellepärast, et lääneriigid kahtlustavad, et riik loob aatompommi.

Ahmadinejadi kõne ajal ei olnud saalis USA ja Iisraeli esindajaid

Iraani president ründas oma kõnes jälle kord Iisraeli, nimetades seda „ebaseaduslikuks sionistlikuks režiimiks”.

Ta teatas, et Iisraeli ootab sama saatus, mis Nõukogude Liitu. „Kus on praegu Nõukogude Liit, mis on tast saanud? Keegi ei pühkinud teda maailma kaardilt ja keegi ei purustanud teda väljastpoolt,” ütles Iraani president vastuseks küsimusele, kas ta tunnustab Iisraeli.

Ahmadinejad kordas ka väidet, et Iisraeli riik kujutab endast Palestiina territooriumi okupeerimist ning ainult palestiina rahvas, sõltumata etnilisest kuuluvusest ja religioonist, peab riikluse küsimuse referendumil otsustama.