Juba reede õhtul toetas USA senat Kavanaugh' kandidatuuri lõpphääletusele saatmist: seda häältega 51 poolt, kelle seas ainsa demokraadina Lääne-Virginia senaator Joe Manchin, ja 49 vastu, kelle seas ainsa vabariiklasena Alaska senaator Lisa Murkowski, vahendab uudistekanal BBC.

USA vabariiklasest senaatorid Susan Collins ja Jeff Flake, kes olid ka eelnevalt kahtleval seisukohal, ültesid reedel pärast tutvumist FBI raportiga, et selle põhjal ei ole neil põhjust Kavanaugh’ poolt mitte hääletada.

Vabariiklased nõustusid paluma FBI-lt Kavanaugh’ täiendavat taustakontrolli pärast seda, kui tema süüdistaja Christine Blasey Ford tunnistas eelmisel nädalal senati ees, et Kavanaugh ründas teda, kui nad mõlemad käisid keskkoolis.

Veel enne FBI raportit andsid nii Ford kui Kavanaugh’ senati õiguskomitee ees vande all tunnistusi. Kavanaugh eitas kõiki süüdistusi.

USA demokraadid on marukonseratiivse Kavanaugh' ülemkohtuniku ametisse nimetamise vastu, põhjendades seda mehe abordivastasuse, relvalembuse ja liialt selge poliitilise suunitlusega.

53-aastase Kavanaugh’ uueks ülemkohtu kohtunikuks valimine tähendaks, et seal saavad ülekaalu konservatiivse suunitlusega kohtunikud, keda hakkaks olema nelja liberaali kõrval viis. USA ülemkohtusse kuulub üheksa kohtunikku. Amet on eluaegne, kuigi sellest saab lõpuks pensionile minna.

Juba novembris toimuvad USAs vahevalimised, millel arvatakse tänavu edu saatvat demokraate, mis tähendab, et neil on aravatavasti võimalik pärast kaheksat aastat senatienamus tagasi võtta. Just sel põhjusel kiirustatakse Kavanaugh’ ametisse nimetamisel.