Teisipäeval kinni peetud meeleavaldajad vabastati Farsi andmetel kolmapäeva õhtul. Oma allikaid agentuur ei avaldanud, vahendab BNS.

Iraani välisministeerium on juhtunu pärast kahetsust avaldanud ja ühe kõrge politseiametniku sõnul peeti mitu ründajat kinni ja mõnesid otsitakse veel taga.

Suurbritannia reageeris rünnakule otsusega tuua oma saatkonnatöötajad Iraanist ära ning andis käsu sulgeda Iraani saatkond Londonis ja käskis selle töötajatel riigist lahkuda.

Iraani parlamendi spiiker Ali Larijani taunis riigi usupealinnas Qomis tehtud avalduses Suurbritannia käitumist. "Briti valitsuse sammud on suunatud Iraani riigi vastu ja neil ei ole õigustust," vahendas uudisteagentuur Mehr spiikri sõnu.

"Kui kaua peame me kannatama Suurbritannia kohalolekut Iraanis, kui nad sekkuvad asjadesse, mis on seotud riigi rahvuslike huvidega ... ja reedavad iraani rahvast?" nõudis Larijani Suurbritannia reaktsiooni pahaks pannes.

Iraani kõrgeimale juhile ajatolla Ali Khameneile lähedane konservatiiv Larijani õigustas kolmapäeval saatkonna ründamist, öeldes, et protestijaid vihastas Briti valitsus ja tema aastakümneid väldanud võimutsev suhtumine Iraanisse.