„Mõistame röövimise, igasuguse väljapressimise ja julmuse hukka. Nõuame röövitu viivitamatut vabastamist,“ ütles Soome välisminister Timo Soini, vahendab Yle Uutiset.

Võimud paluvad, et mingisugust rööviga seotud materjali avalikkuses ei levitataks, sest igasugune avalik tähelepanu seab röövitu elu ohtu ja raskendab olukorra lahendamist. Võimud teevad kõik röövitu ohutuks vabastamiseks.

Facebooki avalikust grupis on video, kus Soome naine palub abi kristlikult kogukonnalt.

Punast pearätti kandev naine räägib, et tuli Kabuli üle viie kuu tagasi kristliku organisatsiooni heaks tööd tegema. Naise sõnul rööviti ta üle kahe kuu tagasi. Ta palub, et kristlik kogukond aitaks ta vabastada, andes röövijatele raha. Kui raha ei anta, juhtub naisega tema enese sõnul midagi väga halba.

Naine räägib ka, et on kaitsnud Soome ülikoolides kaks magistritööd.

Abiorganisatsioon Operation Mercy ei kinnitanud Ylele kohe, kas videos olev naine on nende töötaja. Kabulis röövitud naine oli Rootsis baseeruva rahvusvahelise abi- ja arenguorganisatsiooni teenistuses.

Olukorra selgitamise, isiku ohutuse ja privaatsusega seotud põhjustel ei räägita avalikkusele üksikasjadest. See puudutab nii isikut, juhtumit kui ka võimude tehtavat tööd.

Röövitu lähedased soovivad privaatsust.