Saksamaa föderaalvalitsus kardab, et sakslased on röövitud, kirjutab Die Süddeutsche Zeitung. Välisminister Guido Westerwelle ütles teisipäeval Berliinis, et ta ei saa röövimist välistada. Westerwelle sõnul pidid nad olema pidevas kontaktis Afganistani võimudega. Röövimise võimalike põhjusi ta ei nimetanud.

Afganistani võimude sõnul ei naasnud sakslased oma matkalt Kabuli lähedal olevatest Salangi mägedest. Piirkonna kuberner, Abdul Basir Salangi, ütles uudisteagentuurile AFP, et nad kahtlustavad kutši rändhõimu. Afganistani ametnikud olevat arreteerinud mitmeid hõimu liikmeid ning neid üle kuulanud.

Politseiülema General Sher Ahmad Maladani sõnul ei ole röövimine kindel ning nad ei teadvat, kes röövimise taga võiks olla. Samuti ütles ta, et Taliban ning teised mässuliste rühmitused ei ole selles mägises piirkonnas aktiivsed.

Kaks matkajat lubasid oma autojuhile, et on kell 16 tagasi auto juures. Kui nad pärast kahe tunni möödumist kokkulepitud ajast ikka veel kohal ei olnud, teavitas autojuht politseid.

Politsei otsis läbi Salangi mäekuru põhjaosa, kuid edutult.