Kaks alliansi sõdurit hukkusid sisside rünnakus ja pommiplahvatuses Lõuna-Afganistanis, kolmas sai surma riigi idaosas, teatasid NATO Rahvusvahelised Julgeolekuabijõud (ISAF) avalduses. Rünnakute üksikasju ja hukkunute rahvust ei avaldatud, vahendab BNS.

Kokku on tänavu Afganistanis elu kaotanud 286 NATO sõdurit.

Loode-Afganistanis hukkus kohaliku valitsuse kõrge ametnik teeäärse pommi plahvatuses, kui ta tööle sõitis. Pomm õhiti kaugjuhtimise teel Bādghīsi provintsis. Muquri piirkonna juht Mohammad Dawood sai surma ja veel neli autos olnud inimest said vigastada, ütles provintsivalitsuse pressiesindaja Sharafuddin Majidi.

Plahvatuse eest ei ole keegi vastutust võtnud, kuid selliseid rünnakuid korraldavad sissid tavaliselt valitsusametnikele, keda peetakse rahvusvaheliste vägede kollaborantideks.

Edela-Afganistanis tapeti vähemalt üks Afganistani demineerija, kes rööviti sel nädalal veel enam kui 30 demineerijaga Farāh' provintsis. Kohalikud ametnikud leidsid ühe demineerija surnukeha ja ütlesid, et tõenäoliselt on tapetud veel neli, teatas provintsi pressiesindaja Nabiullah Farahi.

Afganistani keskosas Orūzgāni provintsis puhkes sisside rünnaku järel tulevahetus, milles hukkus 10 mässulist ja kolm Afganistani politseinikku, teatas siseministeerium.