Lahingutegevuse käigus hukkus esialgsetel andmetel rahvusvaheliste julgeolekuabijõude missiooni  kuuluvatest sõduritest mitmete eri maade võitlejaid ning Läti Delfi andmetel on viis. Ülejäänud kolm on USA sõdurid. Läti kaitseministeerium avaldas hukkunud võitlejate omastele kaastunnet.

President Toomas Hendrik Ilves helistas täna Läti riigipeale Valdis Zatlersile, et anda edasi kaastundesõnad.

„Avaldan kaastunnet seersant Voldemars Anševicsi ja kapral Andrejs Merkuševsi lähedastele ja relvavendadele ning kogu Läti rahvale, soovin jõudsat paranemist haavatutele,“ ütles president Ilves. „On valus ja ebaõiglane kui hukkuvad noored vaprad mehed, kelle missiooniks on stabiilne ja sisemiselt rahulik Afganistan.“

"Meie NATO-sse kuulumine, aga samuti kohus ja võlatunne hukkunud kaasmaalaste ees nõuab, et me ei hakkaks poolel teel kõhklema ning jätkaksime otsustavalt alliansi olulisimal välismissioonil," rõhutas president Ilves.

Ka Eesti välisminister Urmas Paet avaldas telefonikõnes oma Läti kolleegile Māris Riekstiņšile kaastunnet seoses kahe Läti sõduri hukkumisega Afganistanis.

„Avaldan kaastunnet kõigile, keda missioonil toimunud õnnetus puudutab,“ ütles Paet telefonis Riekstiņšile. „Palun andke minu kaastunne edasi nii langenud sõdurite lähedastele, nende missioonikaaslastele kui kogu Läti rahvale,“ ütles Eesti välisminister.