Mitu linnaosa on endise kuberneri Padshah Khan Zadrani vägede tule all, ütles ametisoleva kuberneri Hakim Taniwali esindaja Pakistanis tegutsevale uudisteagentuurile. “Nad kasutavad suurtükke ja tulistasid rakette,” ütles ta.

“Meie väed asusid kaitsepositsioonidele kaheksa kilomeetrit linnast väljas, et Padshah Khani sissetungi peatada,” ütles esindaja.

Zadran aga väitis, et tema väed on Taniwali omad ümber piiranud. “Khostis käivad lahingud. Nad on ümber piiratud. Taniwal on Kabulis ja mina pean oma vägedega nõu,” ütles ta.

Pühapäeval teatasid Taniwali väed, et hõivasid Khosti tähtsamad valitsusasutused, mida kubernerikohalt tagandatud Zadran oli kuude kaupa ebaseaduslikult enda käes hoidnud. Taniwal väitis esmaspäeval, et tema väed lõid Zadrani vasturünnaku tagasi ja Afganistani pealinnast Kabulist 220 kilomeetrit kagu pool asuv linn on endiselt tema kontrolli all.

Lahingud Khosti ümber näitavad, kui ebakindel on president Hamid Karzai valitsuse kontroll riigis toimuva üle. Karzai ise elas läinud neljapäeval üle atentaadikatse.