Pühapäeval hukkus Khosti lahingutes vähemalt 15 võitlejat ja tsiviilisikut ning 51 sai haavata, teatas Pakistanis tegutsev uudisteagentuur Afghan Islamic Press.

Khost asub Afganistani pealinnast Kabulist 220 kilomeetri kaugusel Pakistani piiri ääres.

Valitsusmeelsed väed teatasid pühapäeval, et hõivasid Khosti kesksed valitsushooned, sealhulgas kuberneri peakorteri, kus Zadran oli kuude kaupa ebaseaduslikult peremehetsenud. Kuid esmaspäeval puhkesid lahingud uuesti.

“Zadran alustas vasturünnakut ja juhib Khosti lahingut,” teatas tema abi Ghamai Khan Mohammad Yar. “Ma ei tea, kui palju on hukkunuid, aga võitlus on väga äge, nii et neid peaks olema.”

Paktia provintsi kuberneri Hakim Taniwali väed ründasid Zadrani positsioone pühapäeval, kui kohalik riigiraadio oli ekslikult teatanud, et USA väed on Zadrani vangi võtnud.

Zadranist sai mullu Talibani kukutamise järel USA vägede oluline liitlane, kes aitas Talibani ja al Qaeda võitlejaid jälitada. Kuid mullu tagandati ta kuberneriametist ja pöördus sestsaadik avalikult president Hamid Karzai vastu. Mais korraldas ta provintsipealinnale Gardezile raketirünnaku, tappes üle 30 inimese.