Venemaa väitel on Gruusia lennufirmadel Venemaa ees suured võlad ning seetõttu ei saa nad sinna lennata. Gruusia aga keeldub Aerofloti enda õhuruumi lubamast seni, kuni suhteid ühtsel alusel ei uuendata.

Riikide vahel ei ole toimunud lennuliiklust sellest ajast alates, kui möödunud sügisel arreteeriti Tbilisis spioneerimise eest neli vene ohvitseri.

Esimene läbirääkimiste voor lennuliikluse teemal toimus Moskvas möödunud talvel.

Mõned Tbilisist Venemaale suunduvad tšarterlennud on tehtud küll religioossetel eesmärkidel pärast seda, kui kogu Gruusia patriarh Ilja II pöördus vastava palvega föderaalse lennutranspordi agentuuri Rosavaitsia poole. Sel ajal väljendas ka Aeroflot valmidust taastada lennuteenistus Gruusias, kuid Gruusia ei andnud selleks luba.

Moskva nõuab, et Gruusia tasuks võlad 1990. aastatel osutatud navigatsiooniteenuste eest. Mitmed võlgnikest Gruusia firmad läksid aga pankrotti ja neid ei eksisteeri enam. Gruusia majandusminister Georgi Arveladze sõnul ei võlgne ükski praegu tegutsevatest Gruusia lennufirmadest Venemaale midagi.

Venemaa Tbilisi saatkonna nõunik Ivan Volõnkin ütles: „See on küsimus Gruusia poole üleüldisest võlast Venemaa Föderatsioonile.” Küsimuse all olev summa on 3 miljonit dollarit.