„Jevgeni Jerofejevi ja Aleksandr Aleksandrovi armuandmispalved on juba antud allkirjastamiseks Ukraina presidendile,“ ütles Rõbin, kes ei täpsustanud, kes armuandmispalved üle andis. Samuti teatas ta, et süüalused ei pea armuandmiseks tingimata oma süüd tunnistama, piisab jõustunud kohtuotsusest, vahendab RBK.

Rõbin tuletas meelde, et samasugune protseduur toimub Venemaal Ukraina piloodi ja ülemraada liikme Nadia Savtšenkoga, kes on seal kahe Vene ajakirjaniku väidetava tapmise eest 22 aastaks vangi mõistetud. „See on peegelprotseduur. Õhtuks on selge vahetuse (Jerofejevi ja Aleksandrovi Savtšenko vastu) tulemus,“ ütles Rõbin.

Jerofejevi advokaat Oksana Sokolovskaja ütles teisipäeval, et Jerofejev ja Aleksandrov ja nende advokaadid ei kavatse Ukraina presidendilt armu paluda, sest peavad kohtuotsust ebaseaduslikuks. Sokolovskaja täpsustas siiski, et palve võivad esitada ka teised isikud - sugulased ja Ukraina ülemraada inimõiguste volinik.

Jerofejev ja Aleksandrov vahistati 2015. aasta mais Ukraina Luganski oblastis. Venemaa kaitseministeerium väitis, et nad on endised sõjaväelased, kes olid Ukrainasse jõudes juba relvajõudude teenistusest vabastatud.

Kiievi kohus mõistis Jerofejevi ja Aleksandrovi 2016. aasta aprillis süüdi terroristlikus tegevuses Ukraina territooriumil. Karistuseks määrati neile 14 aastat vangistust.