„Juurdluse käigus teatas peaprokurör, et mõrva tellija on keegi võimas ja hirmus inimene välismaalt, kuid kohtu süüdistuskokkuvõtte põhjal näeme, et see on hoopis poliitiline tegelane Venemaalt,“ ütles Musajev infoagentuurile RIA Novosti.

Sealjuures märkis advokaat, et kokkuvõttes Politkovskaja mõrva konkreetsest tellijast juttu ei ole. Vastates küsimusele ajakirjaniku mõrva motiivide kohta, ütles advokaat, et kokkuvõttes räägitakse tellimuse „individuaalsest põhjusest“ — need on Politkovskaja paljastavad materjalid.

Venemaa peaprokuratuuri juurdluskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin teatas hiljuti, et juurdlusel pole veel õnnestunud Politkovskaja mõrva tellijat kindlaks määrata. „Selles suuna tehakse tööd, konkreetseid resultaate veel pole… on mõningad versioonid,“ ütles Bastrõkin.

Novoja Gazeta ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrvati 7. oktoobril 2006 (mis on ka Vladimir Putini sünnipäev) Moskvas tema Lesnaja tänava kodumaja trepikojas. Üheks mõrva peamiseks motiiviks peetakse naise meediategevust. Vandenõuteoreetikud on isegi spekuleerinud Kremli tellimustööst.