Intervjuus Briti ajalehele Daily Telegraph ütles advokaat Robert Amsterdam, et But, kelle Tai novembris USA-le välja andis, omab kompromiteeriva informatsiooni varakambrit.

„See on piiramatu,” ütles Amsterdam. „Ta on seotud Venemaa variriigiga ja võimueliidi kõige võimsamate elementidega. Tal on vapustavat informatsiooni selle variriigi toimimise ning tehingute kohta Venezuela, Iraani ja Aasia riikidega. See oleks luurealane riigipööre, kui seda meest küsitleda, kui ta laseb end küsitleda.”

Hiljutises intervjuus Vene uudisteagentuurile RIA Novosti rääkis But, kuidas USA võimud on üritanud panna teda vaikust murdma.

„Mulle pakuti kergemat karistust, lühemat vangistust ja võimalust tuua oma perekond USA-sse, kui ma räägin neile kõik, mida ma tean oma sidemete kohta Venemaal ja teistes riikides,” ütles But. „Aga ma vastasin, et mul pole neile midagi rääkida ja ma ei tea midagi teemadest, millest nad huvitatud on.”

But vahistati 2008. aastal Tais USA uimastitevastase võitluse agentuuri operatsiooni käigus. Föderaalagentide väitel tabati But relvade pakkumiselt inimestele, keda peetakse Colombia revolutsiooniliste relvajõudude FARC esindajateks.

43-aastane endine Nõukogude armee tõlk lõi suure õhutranspordiimpeeriumi, mis varustas relvadega mitmeid sõjakoldeid Aafrikas ja Lähis-Idas.

Kreml ja Buti perekond väidavad endiselt, et ta on tavaline ärimees.

Buti esialgne kuulamine New Yorgi kohtus on määratud 21. jaanuarile. Kui ta süüdi mõistetakse, ootab teda maksimaalselt eluaegne ja minimaalselt 25-aastane vanglakaristus.