"Ma usun, et kui vandemehed tema tunnistust kuulevad ja teda näevad, ja kui ta saab lõpuks sellega avalikkuse ette tulla ja oma loo ära rääkida, siis ma usun, et (nad leiavad), et väited vabatahtliku seksuaalvahekorra kohta ei vasta tõele," ütles BNSi teatel jurist Jeff Shapiro telekanalile NBC.

"Selles, mis seal hotellitoas aset leidis, ei olnud midagi vabatahtlikku," lisas ta.

Strauss-Kahni advokaadid, kes on lubanud teda "jõuliselt" kaitsta, andsid esmaspäeval mõista, et mehel võis väidetava ohvriga olla seksuaalvahekord vastastikusel nõusolekul.

Jurist Ben Brafman ütles kohtus, et asitõendid "ei kinnita vägivaldset kokkupuudet".

Prokuröride sõnul on neil füüsilisi asitõendeid, mis viitavad vägistamiskatsele, kaasa arvatud kohe pärast vahejuhtumit läbi viidud arstlik läbivaatus.

Vandekohus tuleb sel nädalal kokku, et otsustada, kas asitõenditest piisab asja kohtusse saatmiseks.

32-aastase naise isikut ei ole avaldatud ning ta ei ole avalikkusele vahejuhtumist rääkinud, kuid Shapiro ütles NBC-le, et naine on valmis prokuröridega igati koostööd teha, et Strauss-Kahni vastu süüasja koostada.

"Tal ei ole oma huve mängus. Ta teeb seda sellepärast, et ta usub, et see on tema kohus, ja ta teeb seda."

Väidetavasti ründas Strauss-Kahn Sofiteli hotellis teenijana töötanud naist, kes arvas, et Strauss-Kahni tuba on tühi. 62-aastane Prantsuse poliitik tuli süüdistuste kohaselt alasti duši alt välja ja üritas naist vägistada, kuid tal õnnestus toast põgeneda.