Robert Bourgi ütles usutluses raadiojaamale Europe 1, et raha tuli mitme Prantsusmaa endise Aafrika-koloonia presidendilt ning see anti paremtsentristlikele poliitikutele mitmes jaos üle aastatel 1995-2005, vahendab BNS.

Bourgi tuli enda sõnul paljastustega välja, sest soovib "puhast Prantsusmaad". Ta ütles, et meeleheasüsteem eksisteeris ka varasemate riigipeade Georges Pompidou, Valérie Giscard d'Estaing'i ja François Mitterrand'i ajal.

Bourgi ei osanud öelda, kui suured summad omanikku vahetasid, enne kui tema süsteemiga otseselt kokku puutus, kuid kinnitas, et võib rääkida rahast, mida ta oli viinud Chiracile, kui viimane oli Pariisi linnapea, ning hiljem ka Villepinile.

"Minu hinnangul andsin härra Chiracile ja Dominique de Villepinile üle umbes 20 miljonit dollarit," rääkis Bourgi.

Süüdistused, mida Chirac ja Villepin ägedalt eitavad, kerkisid esile seitse kuud enne presidendivalimisi, kus president Nicolas Sarkozyd ähvardab paremleerist Villepini väljakutse.

Bourgid peetakse Sarkozyle lähedaseks, kuid usutluses ütles jurist, et ta pole presidendi ametlik ega mitteametlik nõunik, vaid temaga konsulteeritakse vahel arvamuse saamiseks.

Nii Chirac kui ka Villepin on lubanud Bourgi kohtusse kaevata.