Basco ütles, et tal ei ole perekonda, mistõttu ta kutsus matustele kohaliku kogukonna - kuid oli šokeeritud, kui nägi kiriku ees järjekorras sadu inimesi, kes tulid neile tundmatut naist mälestama, vahendab uudistekanal BBC.

Rahvahulk oli nii suur, et matused tuli suuremasse saali kolida.

Tseremooniale saabudes tunnistas Basco: "See on uskumatu."

Umbes 700 inimest ootas järjekorras, et avaldada austust 63-aastasele Margie Reckardile, ühele 22st inimesest, kes tapeti, kui relvastatud noormees Walmarti kaupluses tule avas.

Järjekord kulges ümber kiriku ja mööda lähedalasuvat tänavat.


Inimesed tuldi kohale kõikjalt üle USA.

Hala Hijazi sõitis jumalateenistusele San Franciscost. Ta rääkis, et luges Tony Basco lugu ja teadis, et peab matustel osalema.

"See läks mulle südamesse ja pani mind broneerima lendu El Pasosse. Tuleb näidata, et kui Ameerikal on valus, on see meie kõigi ühine valu," ütles naine.

New York Timesi andmetel saadeti teenistusele umbes 900 lilleseadet, millest kõige kaugemad saabusid Aasiast.

Mõni saadeti Ohio osariigist Daytonist, kus loetud tunnid pärast El Pasos toimunud veresauna hukkus järjekordses massitulistamises üheksa inimest.

Reckardi poeg Dean Reckard ütles, et tema ema "armastas kõiki, olenemata nahavärvist, religioonist või poliitilistest vaadetest".

Ta lisas: "Kõikjale, kuhu ma vaatasin, nägin lihtsalt kõiki neid lilli. Ma ei usu, et ma olen kunagi nii palju lilli näinud."

Tema lapselaps Tyler ütles: "Inimesed rääkisid mulle, et nad on pärit eri uskudest, erinevatest linnadest. See on lihtsalt uskumatu, kui palju armastust ja tuge igaüks teist on üles näidanud."

Pärast Basco loo kuulmist ütles matusekodu direktor BBC-le, et nad on otsustanud katta matuse kõik kulud.

Harrison Johnson ütles: "Pärast postituse jagamist on meid saatnud tohutu toetus. Meie privileeg on austada ja teenida kogukonda, et proovida seda koormat kergendada pärast meie linna laastanud tragöödiat.

"Tahtsime lihtsalt anda oma panuse, et aidata mingilgi väikesel viisil."