Zatulin on siiski kindel, et Gruusia ei söanda alustada otsest sõjategevust Abhaasia vastu, kuid võib provotseerida üksikuid kokkupõrkeid, vahendab infoagentuur Interfax.

„Ma arvan, et Gruusia on reaalseks sõjategevuseks valmis. Sellepärast kui kauge poleks ka nende reaalsustaju, kui suur ka poleks nende eneseusk, nad ei saa mitte mõista, et kallaletung Abhaasiale – see on võrdne kallaletungiga Venemaale koos kõigi sellele järgnevate tagajärgedega,” ütles Zatulin agentuurile.

„Kuid ma ei välista, et Gruusia ei kavatse korraldada parlamendivalimiste, mis toimuvad 11. mail, eelõhtul mingeid kokkupõrkeid, pärast mida saab minna lõhkise ninaga NATO-le kaebama,” lisas duumasaadik.

Tema arvates „armastavad grusiinid väga teatrit – seda isegi sõjas”. „Nii, et on võimalik, et meile demonstreeritakse veritsevaid haavu, puruksrebitud riideid, võib-olla mingeid „vene” rakette – ja kogu see lärm on valjem kui Niagara kose mühin,” arutleb Zatulin.

Küsimusele Venemaa koostööst Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga, mis puudutab otseste kontaktide loomist majandus- ja humanitaarvallas, vastas saadik, et siin saab tõmmata paralleele USA poliitikaga Taiwani suhtes – kus pole iseseisvuse tunnustamist, kuid on valmidus anda vahetu ohu puhul sõjalist abi.