Sellise avalduse tegi tunnustamata vabariigi välisminister Sergei Šamba oma täna avaldatud intervjuus Vene ajalehele Izvestija. Tema arvates on Venemaa Abhaasia vastaste sanktsioonide lõpetamine suur samm riikidevaheliste suhete arendamise suunas.

„Moskva on sisuliselt tunnustanud Abhaasia iseseisvust ja mida varem toimub juriidiline (de jure) tunnustamine, seda kiiremini hakkab piirkonnas rahu valitsema,” on Abhaasia välisminister veendunud.

Minister Šamba on veendunud, et Abhaasia hädavajalik leida selline iseseisvuse tunnustamise mehhanism, mis vastaks mõlema poole huvidele ning ei ärritaks sealjuures liialt Moskva tähtsamaid välispartnereid.

Šamba rääkis ka, et Gruusia „jälgib tähelepanelikult” Tiibeti iseseisvuslaste tegevust ning nende saadavaid kogemusi Pekingi olümpiamängude häirimisel ning võib seda kasutada Sotši mängude „nurjamiseks sõjalise šantaaži abil”.

Minister lubas ka, et Abhaasia paneb enda vägivaldsele liitmisele Gruusiaga vastu ning võitleb „viimse abhaasini”.

Vastates Izvestija korrespondendi küsimusele sõja võimalikkuse kohta regioonis, tuletas Šamba meelde, et Gruusia võimud on lubanud maikuus olevat iseseisvuspüha tähistada seekord ka Abhaasias, kuid reaalsuses seda ei juhtu. Minister avaldas lootust, et seda ei juhtu ka lähitulevikus.