„Ma olin linnas ja võin öelda, et kuidagi pole tunda, nagu oleks juhtunud midagi tähtsat. Inimesed käituvad nagu tavaliselt. Paljud ei usu, et Osama bin Laden on tapetud, sest tema surnukeha pole näidatud. Lisaks sellele on raske uskuda, et ta varjas end hoolikalt valvatud kasarmute lähedal,“ rääkis Leedu Delfile leedulanna, kes elab juba kolm aastat koos mehega Abbottabadis.


Radžiūnaitė kuulis oma kõrvadega sajandi operatsiooni, mille ajal bin Laden tapeti. Kui öösel kostis plahvatus, ei saanud ei tema ega ta mees aru, mis toimub. Alles hommikul pärast televiisori sisse lülitamist said nad teada, et elasid al-Qaida juhi enese naabruses.

Esmaspäeval ütles Radžiūnaitė telefoni teel Leedu Delfile, et kuulis umbes kella ühe ajal öösel plahvatust ning 15 minuti pärast teatati uudistes, et helikopter kukkus alla. „Me mehega imestasime, kuidas see võis sellisel ajal juhtuda. Siin käivad erinevad sõjalised õppused, aga tavaliselt päeval. Hommikul lülitas mees televiisori sisse ja uudistes näidati juba Barack Obamat, kes ütles, et bin Laden on tapetud.“

Aurelija ja tema mees kardavad, et rahu Abbottabadis võib olla rikutud.

„Varem polnud siin mingeid terroristlikke rünnakuid. Minu mees arvab, et see võis olla nii just seetõttu, et bin Laden ennast siin varjas ja al-Qaida ei organiseerinud siin mitte midagi, et mitte tähelepanu äratada. Aga nüüd võib olukord ohtlikumaks muutuda,“ ütles leedulanna.

Radžiūnaitė sõnul pole Pakistan selline ohtlik riik, nagu teda meedias kujutatakse.

Aurelija elab Pakistanis juba kolm aastat. Mehega kohtus ta interneti vahendusel seitse aastat tagasi ning otsustas lõpuks armastatu kodumaale sõita.

Noor naine hoiab lähedastega Leedus sidet. Perekonnaliikmed pole tal aga kunagi külas käinud. Abbottabadis elavast tütrest teatas Leedu Delfile isa Evaldas Radžiūnas.