"Ma kohtusin Shimon Peresiga neli korda Ammanis ja Londonis, et püüda taasalustada läbirääkimisi ja rahuprotsessi õigel alusel," tsiteeris ametnik Abbasi sõnu liikumise Fatah eilsel üritusel.

Anonüümseks jäänud ametniku sõnul olevat Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu need jõupingutused nurjanud, vahendab BNS AFP uudist.

"Shimon Peres kinnitas mulle, et need läbirääkimised meie vahel võivad viia tulemusteni, mida Netanyahu valitsus saaks heaks kiita," tsiteeris ametnik Abbasi.

"Pärast esimest nelja kohtumist oli kavas viies Ammanis, kuid Shimon Peres vabandas ja ütles: "Mul on kahju, kuid valitsus ei aktsepteeri seda, et me läbirääkimisi pidasime ja ma ei saa midagi teha"," ütles Abbas eile.

Iisraeli meedia teatas augusti alguses Abbasi ja Peresi salajase kohtumise ärajäämisest Ammanis pärast seda, kui Netanyahu ei nõustunud andma presidendile selget mandaati läbirääkimisteks. Peresi esindaja ei soostunud uudist kommenteerima.

Palestiina välisminister Riyad al-Malki ütles täna AFP-le, et läbirääkimiste puudumise tõttu on palestiinlased otsustanud esitada 20. septembril ÜRO-le taotluse iseseisva Palestiina riigi tunnustamiseks.

"Palestiina president Mahmoud Abbas esitab 66. istungi avamisel isiklikult ÜRO peasekretärile Ban Ki-moonile taotluse," ütles Malki.