“Limonov saabus Moskva Paveletski vaksalisse. Teda võttis vastu umbes 150 parteiliiget ning pärast sümboolset šampusejoomist suundusid kõik partei peakorterisse,” jutustas Interfaxile partei häälekandja toimetaja Aleksei Volõnets.

“Täna suhtleb Limonov terve päeva vältel ajakirjanikega, tal on kavas vähemalt kolm intervjuud,” kinnitas ta.

Teisipäeval teatas Limonovi advokaat Sergei Beljak, et kavatseb ülemkohtus edasi kaevata Saratovi oblastikohtu otsuse, mille alusel Limonov neljaks aastaks range režiimiga kolooniasse mõisteti.

“Relvade ebaseadusliku soetamise ja omamise punktis pole Limonovi süü tõendatud. Saratovi kohus langetas sellise otsuse, ent Ülemkohus võib asja üle vaadata ja langetada õigeksmõistva otsuse,” ütles kaitsja raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Ent apellatsioon esitatakse Beljaki sõnul alles siis, kui “vabastatakse kõik, kes selle kohtuasja raames süüdi mõisteti”.

Limonov ütles ise usutluses ajalehele Kommersant samuti, et ei pea end süüdlaseks ning kavatseb kindlasti kohtu otsuse edasi kaevata.

Limomov vahistati 2001. aasta 7. aprillil Altai Vabariigis. Saratovi oblastikohus mõistis ta relvade ja laskemoona ebaseadusliku omandamise, omamise ja transportimise eest neljaks aastaks vangi.

18. juunil otsustas Saratovi oblasti Engelsi linna kohus Limonovi ennetähtaegselt vabastada, kuna ta oli jõunud ära kanda üle poole määratud karistusest.

30. juuni hommikul pääses Limonov vanglast välja.