The Guardian andmeil rööviti 44-aastane David Haines möödunud aastal Süürias, kus ta viibis Prantsuse heategevusorganisatsiooni ACTED juures.

Haines on varem töötanud ka Liibüas ja Lõuna-Sudaanis.

ISIS nimetas Hainesi hukkamist kättemaksuks selle eest, et Suurbritannia peaminister David Cameron on liidus USA-ga, kes tahab ISISe likvideerida. ISIS oli lubanud Hainesi tappa juba varem.

Hainesi hukkamist kujutava video ehtsust ei ole veel ametlikult kinnitatud.

Haines on ühtlasi kolmas lääne pantvang ja esimene britt, kelle ISIS on taolisel viisil hukanud. Esimene, USA ajakirjanik James Foley, hukati 19. augustil.

Suurbritannia peaminister David Cameron saatis välja avalduse, et mõista selline teguviis täielikult hukka. "See on süütu abitöötaja vastik ja kohutav mõrv. See on puhas kurjuse akt. Saadan südamliku kaastunde erakordset vaprust ja meelekindlust üles näidanud Hainesi perele," rääkis peaminister.

"Me teeme kõik, mis meie võimuses, et saada tema mõrtsukad kätte ja tagada, et neil seisaks ees õigusemõistmine, ükskõik, kui kaua see aega võtab," lisas ta.

USA president Barack Obama teatas, et "USA mõistab taolise barbaarse mõrva hukka". "USA seisab täna õhtul leinas õlg õla kõrval meie lähima liitlase ja lähedase sõbra Suurbritanniaga," seisis hilisõhtuses avalduses.