Kriitikud hoiatavad aga, et varasemad kogemused liikide asustamisest võõrastele mandritele pole kuigi julgustavad, teatab Fox News.

Plaani autorite kinnitusel ei suudeta Aafrikas osasid liike salaküttimise eest kaitsta ning sealsed asualad kahanevad pidevalt, seega on nende väljasuremine vältimatu, kui midagi ette ei võeta.

Lisaks loodavad teadlased muuta Põhja-Ameerika looduskeskkonda mitmekesisemaks. Esialgu oleks loomad aiaga piiratud aladel ning loodusesse lastaks loomaaia loomi.

Lõvid ja elevandid võiks plaani järgi elada USA keskosa preeriates, ahvid Texase põõsastikes. Enamik Aafrika liike pole kunagi elanud Põhja-Ameerikas, kuid sarnaseid liike, näiteks mõõkhambuline tiiger, kaamel ja ameerika mammut on kõik kunagi just seal elanud.

Tohutu suurte loodusparkide ja reservaatide loomine võtaks aega kuni sada aastat, selle aja jooksul üritataks luua looduslik tasakaal.

Kriitikud kardavad, et projekt ei tuleks kasuks kummalgi pool Atlandi ookeanit. Uued liigid võivad pea peale pöörata loodusliku tasakaalu Põhja-Ameerikas ning ohustada sealseid liike. Aafriklased kardavad, et loomade sealt ära viimine võib tuua kahju turismile ja kahjustada veelgi nende originaalset asuala.